ATELIERUL DE JOCURI

aaaas

Invățăm, ne jucăm, creștem împreună
Oxigen Sport te antrenează pentru viață!

 

 

Oxigen Sport lansează programul ATELIERUL DE JOCURI, primul program de dezvoltare personală a copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani. Scopul programului este de a dezvolta prin joc abilitățile copilului, deprinderi și atitudini ce țin de latura socio-emoțională, atât de necesare fiecărui om.

Cunoștințele și competențele copiilor sunt bunurile cele mai de preț pe care le vor avea de-a lungul întregii lor vieți. Cunoștințele reprezintă totalitatea informațiilor pe care le deține cineva, în vreme ce competențele sunt comportamente pe care le putem învăţa şi îmbunătăţi prin practică.

Trezirea și valorificarea potențialului unic al fiecarui copil, precum și modelarea unei atitudini pozitive, optimiste care să creeze astfel aptitudini necesare, permițându-le copiilor, ulterior, o integrare adecvată în mediul social, este scopul principal al ATELIERULUI DE JOCURI. În acest mod, copiii vor dobândi instrumentele necesare nu doar pentru a deveni mici actori, ci mai ales pentru dezvoltarea personalității lor. Astfel se constituie premizele unei atitudini de succes, care le poate marca într-un mod benefic întreaga experiență a vieții.

 

CONCEPTUL PEDAGOGIC

ATELIERUL DE JOCURI este o modalitate eficientă în care cei mici să-și petreacă timpul liber, învățând să se exprime, să-și dezvolte calitățile, personalitatea, să aibă încredere în ei înșiși și să fie dezinhibați. Jocurile și exercițiile de actorie din acest curs sunt preluate de la mari pedagogi din lumea teatrului, printre care amintim pe Viola Spolin, creatoarea jocurilor de teatru, fiind structurat pe exerciții și jocuri adaptate grupelor de vârstă. Asumându-și viața diferitelor personaje interpretate, copilul e pregătit pentru a-și asuma cu mai multă ușurință rolurile sociale de mai târziu. Urmărind să dezvolte copiilor toate laturile necesare unei personalități puternice, aria învățării prin jocuri adecvate va cuprinde și: jocuri de creativitate, jocuri de memorie, jocuri de atenție, jocuri de inteligență, jocuri de comunicare, jocuri de expresivitate corporală, jocuri de empatie, jocuri de încredere, exerciții de respirație, jocuri de dicție, jocuri de exprimare verbo-vocală.

Pe parcursul celor șase ședințe ale unui modul, fiecare de câte o oră și jumătăte pe săptămână, copiii vor da frâu liber imaginației, în final demonstrând parcursul lor evolutiv într-o oră a porților deschise în care vor putea fi admirați și aplaudați de cei care-i iubesc.

Cursul va fi susținut de actrița Isabella Draghici, având o experiență bogată în lucrul cu copiii, prin cursurile de actorie si evenimentele pentru cei mici pe care le-a organizat în ultimii 5 ani în cadrul unor grădinițe, școli, companii și instituții de stat.

 

OBIECTIVELE URMĂRITE

 • Conștientizarea valorii relațiilor interpersonale și gestionarea adecvată a acestora;
 • Formarea deprinderii de a lucra în echipă, de a aprecia performanțele individuale dar și pe ale partenerilor din grupul de integrare;
 • Dezvoltarea creativității, a expresivității, a spontaneității copilului dar și a capacitații de exprimare a gândurilor și sentimentelor;
 • Dezvoltarea proceselor psihice: memorie, atenție, gândire, imaginație;
 • Eliminarea sentimentelor negative: frica de comnunicare, timiditatea, neîncrederea;
 • Eliminarea complexelor de inferioritate, a nervozității și a inapentenței verbale și de acțiune;
 • Temperarea unui caracter rebel sau, după caz, dezinhibarea unuia introvertit;
 • Crearea mobilității fizice și psihice pentru comunicare;
 • Depistarea și corectarea problemelor de dicție;

 

DESFĂȘURAREA SESIUNILOR

Desfășurarea activității va avea urmatoarea structură, adaptându-se și cerințelor copiilor:

 • Exerciții simple de actorie, jocuri specifice (de cunoaștere, de comunicare, de creativitate, de atenție, memorie etc.), interpretarea unor personaje, jocuri de rol, improvizație, crearea unor scenete – 40 min
 • Pauza – 5 min
 • Elemente de mișcare scenică, ritm, expresivitate corporală, elemente de pantomimă – 10 min
 • Expresivitate verbo-vocală, exerciții de dicție, jocuri specifice pentru dezvoltarea și cultivarea limbajului și a unei exprimări clare și corecte, exerciții de respirație, moduri de utilizare a volumului vocii, interpretarea unor texte – 10 min
 • Jocuri de inteligență, jocuri de incredere, jocuri de empatie, jocuri de comunicare etc. 25 min

 

STRUCTURA PROGRAMULUI

Numar de participanti: maxim 12 copii/grup
Varsta: copii cu vârsta cuprinsă între 4-8 ani
Frecventa: 1 sesiune/săptămână, module de 6 sesiuni
Durata unei sesiuni: 90 minute, duminica de la 10:00 – 11:30
Costuri:  240 ron/modul (6 sesiuni)*. Pentru frați reducere 10%.

*Cursul se plătește în regim de abonament; pentru ședințele la care cursantul absentează nu se restituie banii, noțiunile învățate în aceste ședințe sunt recuperate în cadrul celorlalte sesiuni. 

Înscrierea se face pe e-mail la adresa: monica.sora@oxigensport.ro sau telefonic la 0731.580.249
Plata se face cash sau prin bancă pe baza facturii proforme primite după înscriere

 

Descarca detalii despre program…