ACADEMICA

Oxigen Sport programul ACADEMICA, primul program de dezvoltare personală a copiilor structurat pe grupe de vârstă ACADEMICA 610 pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, și ACADEMICA 1016 pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani.  Scopul programului este de a dezvolta nu doar competențele academice, ci și abilitățile copilului, deprinderi și atitudini ce țin de latura socio-emoțională, atât de necesare fiecărui om: lucrul în echipă, comunicare verbală și scrisă, luarea deciziilor, tehnici de prezentare, organizare personală, managementul proiectelor, bugetare, generare de idei, brainstorming.

Cunoștințele și competențele copiilor sunt bunurile cele mai de preț pe care le vor avea de-a lungul întregii lor vieți. Cunoștințele reprezintă totalitatea informațiilor pe care le deține cineva, în vreme ce competențele sunt comportamente pe care le putem învăţa şi îmbunătăţi prin practică.

 

CONCEPTUL PEDAGOGIC

Modul în care aceste abilități sunt prezentate și lucrate cu copiii este unul foarte eficient și ușor de asimilat – prin practică continuă și expunere la situații concrete. Copiii vor lucra împreună la un proiect cu un subiect apropiat și drag lor; pe parcursul realizării acestuia ei își vor dezvolta prin practică abilitățile urmărite de program.

Deoarece abilitățile se învață prin practică și repetiție, este importantă participarea la mai mult de un modul; de asemenea este posibilă intrarea în program și pe parcursul unui modul.

  

TEMELE MODULELOR DE LUCRU diferă funcție de grupa de vârstă a cursanților:

ACADEMICA 610 — grupa de vârstă 6-10 ani:

 • Să descoperim secretele marilor exploratori

ACADEMICA 1016 — grupa de vârstă 10-16 ani:

 • Organizarea unei tabere de vară pentru elevi
 • Organizarea unor acțiuni caritabile de Crăciun
 • Organizarea de ateliere creative—educative pentru copii, ateliere care vor fi la final susținute de către micii academicieni.

 

OBIECTIVELE URMĂRITE

 • Dezvoltarea competențelor urmărite de program: capacități organizatorice, capacități de autogestiune, management-ul timpului, gândire critică, luarea deciziilor, prelucrarea și utilizarea contextuală a unor informații, capacitatea de a identifica si de a rezolva probleme;
 • Dezvoltarea abilităților de comunicare verbală;
 • Dezvoltarea abilităților de prezentare;
 • Conștientizarea valorii relațiilor interpersonale și gestionarea adecvată a acestora;
 • Formarea deprinderii de a lucra în echipă, de a aprecia performanțele individuale dar și pe ale partenerilor din grupul de integrare;
 • Dezvoltarea creativității, a expresivității, a spontaneității copilului dar și a capacitații de exprimare a gândurilor și sentimentelor;

În plus, pentru grupa de vârstă 10-16 ani, sunt urmărite și obiectivele:

 • Dezvoltarea capacității organizatorice, management-ul timpului, gândirea critică, luarea deciziilor, prelucrarea și utilizarea contextuală a unor informații
 • Dezvoltarea abilităților de comunicare scrisă;
 • Deprinderea unor cunoștințe de baza despre bugete și administrarea acestora;
 • Deprinderea unor cunoștințe de baza despre utilizarea programelor Word, Excel și Power Point;

 

STRUCTURA PROGRAMULUI

Numar de participanti: maxim 12 copii/grup

Varsta: copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, respectiv 10-16 ani

Frecventa: 1 sesiune/săptămână, 10-16 sesiuni/modul

Durata unei sesiuni: 60-90 minute

Costuri:  40 ron/sesiune pentru plată lunară. Pentru plata integrală, costul unui modul este redus cu 10%.

*Cursul se plătește în regim de abonament; pentru ședințele la care cursantul absentează nu se restituie banii, noțiunile învățate în aceste ședințe sunt recuperate în cadrul celorlalte sesiuni.      

 

Înscrierea se face pe e-mail la adresa: monica.sora@oxigensport.ro sau telefonic la 0722.529.429

Plata se face cash sau prin bancă pe baza facturii proforme primite după înscriere.

 

Descarca detalii despre program…

 

MINICLUB-ul isi continua activitatea si pe perioada verii!